Kan jeg trække kørsel fra, selvom jeg ikke har kørt i min egen bil?

Kan jeg trække kørsel fra på et job, selvom det ikke er min egen bil der bliver anvendt? Og skal jeg føre kørebog?

Svar

Hvis du kører til/fra job i en andens bil, så kan du tage det såkaldt lave kørselsfradrag. Dette fradrag gælder også for A-indkomstmodtagere og SKAT har lavet en beregner, som du kan bruge til dette. Hvis dette er tilfældet, så vælger du på b-indkomst.dk (når du opretter jobbet) blot ("Ej benyttet eget transportmiddel").

SKAT's beregner til dette kørselsfradrag kan du finde her:      http://skat.dk/skat.aspx?oId=2242322

Du skal huske, at totalbeløbet for dette kørselsfradrag – altså det lave – skal tastes i rubrik 51 i årsopgørelsen.

Så nej, du skal ikke køre i din egen bil for at få et kørselsfradrag. Men du SKAL køre i din EGEN bil, hvis du skal have det høje kørselsfradrag. Det lave kørselsfradrag kan du opnå - på lige linje med alle andre med "normal" lønindtægt.

Om du skal føre kørebog ved brug af den lave sats; det er der ikke krav om, men SKAT kan stille ekstra krav til at man skal sandsynliggøre, at man har foretaget transporten til/fra job, hvis der er tale om lange strækninger og især hvis det er flere dage i træk til samme sted. Men ellers er du godt på vej, hvis du bruger b-indkomst.dk's system. Du kan måske overveje at tilføje dit eget excel-ark, hvor du noterer kilometerstanden ved start og slut. (Vi overvejer i øvrigt at indbygge disse felter på b-indkomst.dk.)