Hvordan skal jeg registrere kørselspenge på b-indkomst.dk?

Hvordan gør jeg, hvis jeg får kørselspenge til et job. Så skal jeg vel ikke udfylde kilometertallene under jobbet, da jeg vel ikke får fradrag i dette tilfælde? Skal jeg indtaste det samlede honorar inkl. kørepenge og ikke udfylde hvor jobbet var?

Svar

Skal det gøres 100% korrekt, så er der skattemæssigt ikke noget, der hedder "kørselspenge". Kørselspenge er at betragte som et honorar. Indtaster du det som sådan, så kan du naturligvis også tage det tilhørende kørselsfradrag.

 

Hvis du gør som du skriver - altså "netter" de to ting ud mod hinanden (du noterer ikke kørselspengene nogle steder og tager så heller ikke kørselsfradraget), så snyder du faktisk en anelse i skat. Det skyldes, at der skal betales AM-bidrag inden fradraget beregnes. Du betaler altså 8% (2016-satsen) AM-bidrag inden du kan tage kørselsfradraget.

 

Hvis man således vil have en kørselsgodtgørelse, som svarer nøjagtig den omkostning man har – inklusiv betaling af AM-bidrag, så skal man faktisk lave denne beregning:

 

Kørselsomkostning estimeres til 1.000 DKK. Hertil lægges så de 8%, som skal betales i AM-bidrag inden kørselsfradraget kan tages. Dette gøres således: 1.000 / (1-0,08) = 1.087 DKK. Dermed kan der betales 8% af 1.087 = 87 DKK og der er således nøjagtig 1.000 DKK til at dække transporten.