Hvordan ændrer jeg kommune/adresse på b-indkomst.dk?

Jeg flytter fra Aarhus til København d. 1. oktober 2016. Hvordan ændrer jeg dette forhold i b-indkomst.dk?

Svar

Selv om du flytter kommune i løbet af et kalenderår, så kan du ikke selv vælge hvilken kommune du er skattepligtig til. Det er din folkeregisteradresse pr. d. 5. september, der afgør hvilken kommune du er skattepligtig til. Såfremt din folkeregisteradresse den 5. september var i Aarhus, bør du således ikke ændre denne.

Rent teknisk ænder du din skattekommune på b-indkomst.dk ved at vælge ”Rediger” i kolonnen "Rediger indkomstårets opsætning". Her vælger du så den relevante kommune i drop-down menuen "Bopælskommune".

 

Som du sikkert har erfaret, når du opretter et job, så er det din primære adresse, som automatisk vælges som den første fra-adresse. Hvis du er meget besværet af – resten af det pågældende år – at skulle ændre denne til din nye fra-adresse, så kan du overveje følgende:

 

Hvis du har flyttet adresse inden for den samme kommune, så er der ingen problemer i at ændre adressen i løbet af et indkomstår.

 

Men hvis du er flyttet fra en kommune til en anden, så skal du være opmærksom på, at den adresse (kommune) du vælger påvirker beregningen af din kommuneskat. Det er typisk den adresse man har d. 5. september, der afgør til hvilken kommune, man betaler kommuneskat.

 

Der er dog ikke meget stor forskel på kommuneskatterne, så det vil nok ikke forstyrre alt for meget i dit B-indkomst-regnskab, hvis du ændrer din adresse – og altså også din kommune. Men det kan altså betyde en lille forskel hvis du på b-indkomst.dk benytter en anden skattekommune end den kommune du kommer til at betale skat til for det pågældende indkomstår.