Tager b-indkomst.dk højde for bundfradraget?

Jeg er musiker og har indtastet indkomster for 2016 for omkring 35.000 kr. Systemet fortæller mig, at jeg skal sætte ca. 15.000 kr. af til skat. Jeg undrer mig over, at bundfradraget ikke er regnet med? For jeg skal jo ikke betale skat af de penge jeg tjener under et vist beløb? Er det noget jeg selv skal taste i b-indkomst.dk?

Svar

Det er helt korrekt, at du ikke skal betale skat af beløb, der ligger under bundfradraget. Og det er også korrekt, at b-indkomst.dk ikke indregner værdien af bundfradraget. Det skyldes, følgende:

 

1: Næsten alle med B-indkomst har faktisk også A-indkomst. I aconto-skattebetalingerne af A-skatten er værdien af bundfradraget allerede indregnet. Dermed ville værdien af bundfradraget blive regnet med to gange og brugeren af b-indkomst.dk ville opleve at få et skattesmæk, hvis vi også medregnede værdien af dette fradrag.

 

2: Det værste der kan ske ved at bundskattefradraget ikke indregnes på b-indkomst.dk er, at brugeren måske – og kun i helt særlige tilfælde – midlertidigt har sat en smule for meget til side til SKAT og AM-bidrag. Selv hvis dette skulle være tilfældet, så bliver brugeren af b-indkomst.dk dog på ingen måde snydt for disse penge, men vil blot få pengene tilbage i skat. I øvrigt tillagt renter.