top of page

Hvorfor b-indkomst.dk?

Hvad kan b-indkomst hjælpe mig med at holde styr på? Det er et relevant spørgsmål, som du får svar på her.

Medlemskab af b-indkomst.dk er 100% fradragsberettiget og b-indkomst.dk sørger automatisk for at indregne dette fradrag for dig.

100% fradrag på din licens

100% anonymt

Dine oplysninger på b-indkomst.dk er 100% anonyme. Derfor skal du heller ikke oplyse CPR-nummer eller andre private oplysninger.

b-indkomst.dk sørger for, at du har 100% styr på, hvad du i alt har tjent som b-indkomst, hvad du har tjent pr. måned og pr. type, du kan nemlig inddele dine indtægter i alle de forskellige typer du har behov for. Det er vigtigt at have styr på sin b-indkomst – så der er styr på B-skatten, AM-bidrag samt at du ikke snyder dig selv for fradrag.

Dine honorarindtægter / Din B-indkomst

b-indkomst.dk sikrer, at du har modtaget dine honorarer. Det kan være svært at holde styr på sine honorarer, når man er B-indkomst-modtager. Det er vores erfaring, at mange med B-indkomst glemmer at tjekke, at de rent faktisk har modtaget betaling for alle de honorarjobs, de har udført! Dermed går mange honorarmodtagere glip af penge, de rent faktisk har tjent! Det sker ikke, når du er medlem af b-indkomst.dk. Vi husker dig nemlig på at tjekke, at pengene ER gået ind på din konto. Alene af denne årsag kan det virkelig betale sig for dig, at være medlem af b-indkomst.dk.

Dine penge

b-indkomst.dk hjælper dig med at huske og styre dine fradrag. Både dine kørsels-fradrag og alle andre typer af fradrag. Mange snyder sig selv for skattefradrag ved ikke at kende til og benytte relevante skatteregler. For eksempel er satsen for kørselsfradrag, når man kører i sin egen bil, cirka dobbelt så stor som den sats man som A-indkomst-modtager kan tage. Og derudover er der fradrag allerede fra den først kørte kilometer – som A-indkomst-modtager er det først efter 12 km. (hver vej), at der er fradrag. Alle korrekte og relevante satser er indbygget på b-indkomst.dk og bliver opdateret, så snart der sker ændringer (typisk hvert år).

Dine fradrag

b-indkomst.dk sørger for, at du aldrig behøver frygte at få efterskat, som følge af din B-indkomst. Med b-indkomst.dk ved altid hvor meget B-skat du skal betale som følge af dine honorar-indtægter. Naturligvis korrigeret for alle former for fradrag og afskrivninger. Hvis du har betalt a-conto B-skat eller lavet frivillige indbetalinger af B-skat kan du let registrere dette på b-indkomst.dk, som så tager højde for disse elementer og viser dig om du har sat for meget eller for lidt af til betaling af yderligere B-skat og AM-bidrag.

Din B-skat

b-indkomst.dk giver dig det fulde overblik over dine aktiver og de deraf afledte afskrivninger. Det betyder egentlig bare, at du skal skrive, hvad du har investeret i i forhold til din b-indkomst. Det kan være et musikinstrument, dyrere lægeudstyr og andet udstyr, du har brug for i dit professionelle virke. Når du køber udstyr for mere end et vist beløb, så kan du ikke trække det hele fra i et år. Til gengæld kan du afskrive på dit udstyr. b-indkomst.dk gør det meget let for dig: Du kan nøjes med blot at angive hvor meget du købt udstyr for (fx. 25.000), så klarer b-indkomst.dk hele regnestykket – både for indeværende og fremtidige indkomstår. Du behøver således ikke have styr på beløbsgrænser, afskrivningssatser, etc. Det skal være let for dig, at styre din økonomi korrekt – b-indkomst.dk klarer alt det komplicerede, uden at du behøver at sætte dig ind i reglerne.

Dine afskrivninger

b-indkomst.dk viser dig nøjagtig hvilket beløb du skal skrive i hvilken rubrik i din årsopgørelse. Via statistik-siden kan du tydeligt se en opdeling af din b-indkomst. Dermed er du også i stand til meget let at kontrollere de oplysninger, som SKAT har modtaget på dine vegne af dine honorar -hvervgivere. Når SKAT lukker op for din årsopgørelse, hvilket typisk sker medio marts, kan du under rubrik 12 i din årsopgørelse hos SKAT, klikke på et linkog se SKAT's specifikation af den B-indkomst, der er indrapporteret på dine vegne. Det sker ofte, at honorar-hvervgivere glemmer at opgive alle honorarindtægter. Men det sker også, at nogle honorar-hvervgivere kommer til at opgive forkerte indtægter. Fx hvis en hvervgiver indrapporterer B-indkomst for flere personer, kan det ske, at der bliver byttet om på nogle CPR-numre. Opdager du ikke sådanne fejl, kommer du til at betale AM-bidrag og B-skat af penge, du aldrig har tjent! Det er kun dig, der kan fange en sådan fejl – og du kan kun gøre det, hvis du har en struktureret måde at styre din B-indkomst på. Bruger du b-indkomst.dk, vil du også finde sådanne fejl.

Din årsopgørelse

b-indkomst.dk giver dig økonomisk indsigt og overblik, som du sandsynligvis aldrig før har haft. b-indkomst.dk giver dig detaljeret statistik over dine indtægter - fordelt efter type, dag, måned, profitabilitet og meget mere. Type af indtægter kunne fx. være de forskellige bands/orkestre du spiller i (som musiker), hvilke aviser du arbejder for (som freelancejournalist) eller hvilke hold du underviser (som idrætsunderviser), eller hvilke projekter du har arbejdet på (som manuskriptforfatter). Du bestemmer helt selv hvilke kategorier dine b-indtægter inddeles i. Du kan også meget let eksportere alle dine job-data i csv-format og åbne dem med fx excel. Så kan du lave alle de analyser, du måtte have lyst til. Det de fleste brugere af b-indkomst.dk sætter størst pris på, er dog nok vores samlede PDF-rapport, som samler alle dine jobs, fradrag, afskrivninger samt andre oplysninger i én rapport, som giver det fulde billede af hele dit indkomstår. Den kan også, om nødvendigt, nemt sendes til SKAT og giver fx nøjagtigt svar på, hvorfor du har skrevet et givent beløb i en given rubrik i din årsopgørelse.

Din økonomiske indsigt

Alt dette – og mere til – får du for 75 kr. pr. måned ved årlig betaling. Udgiften til b-indkomst.dk kan trækkes fra i skat, så den reelle omkostning er mindre. Skattefordelen er fra omkring 36 % til 51,5 % (grænsen for topskat) ved fradrag i personlig indkomst, så den reelle omkostning ligger på 36-48 kr. pr. måned efter skat ved årlig betaling. Din nøjagtige efter-skat pris afhænger af din marginal-skat, men bare rolig - det behøver du slet ikke bekymre dig om, for b-indkomst.dk indregner automatisk dit fradrag for medlemskabet af b-indkomst.dk. Du har selvfølgelig 14 dages fortrydelsesret på dit køb af licens til b-indkomst.dk.

Hvad koster det?

bottom of page