top of page

SKAT betalte konfirmationen

Musikeren Flemming Therkildsen fik 20.000 kroner tilbage i SKAT, da han fik styr på fradrag i sin B-indkomst. Det betalte datterens konfirmation.

Medlemskab af b-indkomst.dk er 100% fradragsberettiget og b-indkomst.dk sørger automatisk for at indregne dette fradrag for dig.

100% fradrag på din licens

100% anonymt

Dine oplysninger på b-indkomst.dk er 100% anonyme. Derfor skal du heller ikke oplyse CPR-nummer eller andre private oplysninger.

”Ja, det lyder noget fjollet, men det er fuldstændig sandt”, bekræfter Flemming med overbevisning i stemmen. ”Sagen var den, at jeg som mange andre ikke gik systematisk til værks i forhold til at håndtere mine fradrag”, griner han. ”Så man tror, man har nogenlunde styr på det og lader det være ved det. Men da jeg efter anbefaling fra en kær kollega tog systemet b-indkomst.dk i brug, blev jeg noget klogere, det må jeg indrømme”, erkender Flemming.

Det er firmaet b-indkomst.dk der står bag systemet, der kort fortalt fungerer som en regnemaskine til brug for beregning af B-skat. Brugeren taster sin indtægt og lokation for et givent spillejob, foredrag eller andet, og så beregner systemet hvor meget B-skat der skal betales. Kørselsfradrag trækker systemet automatisk fra, og hvis brugeren indtaster fradragsberettigede indkøb, som eksempelvis et instrument, noder eller faglitteratur, så indregner systemet også fradrag for det.

Men er det virkelig så svært at holde styr på sin honorar-økonomi? Det mener Jonas Weber Egholm, der er manden bag systemet. ”Idéen til b-indkomst.dk opstod fordi jeg selv har B-indkomst som musiker. Jeg har en økonomisk baggrund og har altid haft godt styr på min B-skat i et regneark, jeg selv har konstrueret. Samtidig vidste jeg at der er rigtig mange mennesker, der ikke har den mulighed, fordi de har nogle andre kompetencer end en kedelig økonom som mig”, griner Jonas. ”Og dem ville jeg gerne hjælpe”, tilføjer han og fortæller at Flemmings historie ikke er enestående. ”Der er så mange danskere – ikke kun musikere – der får en rigtig kedelig overraskelse, når efterskatten rammer dem. Og hvis man ikke har en rigtig god revisor, så er der ligeså mange der går glip af fradrag. Det er jo dødærgerligt, men det problem synes jeg vi har fundet en god løsning på med b-indkomst.dk”, smiler Jonas stolt.     

 

Det er Flemming Therkildsen helt enig i. ”Systemet ”b-indkomst.dk” kan bl.a. nemt beregne kørselsfradrag, når du indtaster adresserne for de jobs du har spillet. Det kan f.eks. også beregne skattemæssige afskrivninger af dine køb af instrumenter og andet. Så lige pludselig stod jeg der med et helt andet regnskab for min skat, og det var noget af en åbenbaring”, siger Flemming.

Egentlig stod han med en restskat på ca. 3.700 kr., så det så lidt tungt ud, da familien også skulle afholde datteren Sarahs konfirmation. ”Man har dejlig travlt både med sit job og musikken, og man vil naturligvis gøre det bedste for sine børn og fejre deres mærkedage”, fortæller Flemming stolt, imens han ser på billedet af den fine konfirmand.

”Jeg havde heldigvis fint styr på hvor jeg havde været i forbindelse med mine jobs de sidste 3 år. Det var også god ny viden for mig, at man kunne gå tilbage i tid og rette sin skat. Så efter ca. 4 timers indtastning i systemet havde jeg et tilgodehavende på km-fradrag for omkring 20.000 kr., så det var jo en anden situation og noget af en timeløn”, griner Flemming.

SKAT godkendte regnskabet, da ”b-indkomst.dk” fungerer med de rette rubrikker til selvangivelsen, og Flemming fik nemt sine penge tilbage. ”Det lunede på kontoen, og konfirmationen kunne holdes med en rar ro i maven”, siger Flemming.

”Egentlig er det jo nok lidt af et eventyr”, tilføjer Flemming, ”når det sådan viser sig, at SKAT kan hjælpe mig med at holde en super konfirmation for min datter. Jeg troede jo først, at jeg havde en skattegæld at klare oveni den forholdsvis store udgift sådan en fest jo er. Men faktisk var det jo omvendt!”

SKAT betalte konfirmationen

bottom of page